Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

 

Vaasan SulkisVAASAN

 SULKIS  Kumpoo - BadmintonQuality.comPerutut salivuorot

MA (Suvilahti)

- 29.10.2018 (Koulun varaus)
- 24.12.2018
- 22.04.2019

TI (OP-Arena)
- Ei tiedossa

KE (Suvilahti)
- 31.10.2018 (Koulun varaus)

TO (Tennis Center)
- Ei tiedossa

LA (Suvilahti)
- 15.12.2018 (kotikisat TC:ssä)
- 20.04.2019

SU (Suvilahti)
- 21.04.2019


Yleisiä ohjeita:

- Saleissa tulee käyttäytyä asiallisesti. Sulkapallo on herrasmieslaji.

- Harjoituksiin tulee pukeutua asianmukaisesti.(Ei ulkokengillä saliin) 

- Koulun liikunta-alueilla ei sallita alkoholin tai tupakan käyttöä missään muodossa. Ei urheilijoina, ei harrastelijoina, ei opiskeluriehana ei edes katselijoina.

- Pallon lentäessä viereiselle kentälle tulee huutaa LET.

- Jos kenttien laidalla on pelivuoroa odottavia pelaajia, tulee heille antaa pelivuoro pelatun erän jälkeen. Pisimpään pelivuoroa odottaneilla on aina etuoikeus vapautuvalle kentälle.

- Ei kiroilua vaikka peli ei sujuisi.

- Vuoron päättyessä rikkinäiset/hylätyt pallot tulee kerätä roskikseen tai talteen harjoituspalloiksi.

- Ilmoita seuran yhteyshenkilölle, jos aiot lopettaa salivuoroilla käymisen.

- Ilmoittaudu vuoroille hobbydeed.com:ssa

- Älä jätä arvoesineitä kuten lompakkoa, avaimia tai kännykkää pukuhuoneeseen treenien ajaksi, vaan ota ne mukaan pelikassiin salin reunalle. Toimi näin ainakin Suvilahdessa, jossa ei ole lukittavaa vaatekaappia.

- Merkitse oma pallotuubi nimikirjaimillasi tai muulla tavalla, että ne eivät mene sekaisin koska muillakin on samoja pallotuubeja.

 

Pelaajalisenssit

Pelaajalisenssin ostaminen on vapaaehtoista. Sitä tarvitaan vain jos haluaa käydä kansallisissa kisoissa. Aluekisoihin ja muihin harrasteturnauksiin ei vaadita sulkapalloliiton pelaajalisenssiä.
Lisätietoa lisensseistä löytyy täältä. Vakuutus on kuitenkin hyvä olla voimassa.

 

Vakuutukset

Jokainen vastaa itse omista vakuutuksistaan. Vakuutuksen ottaminen on kuitenkin vapaaehtoista, mutta suosittelemme sellaisen hankkimista mahdollisten loukkaantumisten varalle samalta sivulta kuin lisenssin oston. Sulkapalloliiton vakuutuksen voi ostaa myös pelaajalisenssistä erillään.
Huomioi että tavallinen tapaturmavakuutus ei yleensä kata kilpaurheilussa sattuneita vahinkoja.

 

Kilpailuihin ilmoittautuminen

Aluekisat:

- Aluekisojen kisakutsut löytyvät Pohjanmaan sulkapalloilijoiden web sivuilta.

- Ilmoittautumiset hoidetaan seuran kautta keskitetysti, jotta kisajärjestäjä välttyisi pahalta sähköpostitulvalta. Vaasan Sulkiksen kisailmoittautumiset lähetettän Markku Laukkosen kautta. Mikäli ilmoittautuminen menee määräajan viimehetkille, voi tiedon lähettää suoraan kisajärjestäjälle kilpailukutsussa mainittuun osoitteeseen.

- Junioriluokat pelataan pohjanmaan aluekisoissa tasoluokkina, joka toimii hyvin kisauraa aloiteleville pelaajille.

- Merkitse viestiin mihin luokkiin haluat osallistua, mutta huomioi kilpailukutsussa mainitut rajoitukset.

Kuten esim: ”max. 3 starttia, joista vähintään yksi kaksinpeli”.

 

Kansalliset:

- Kansallisten kisojen kisakutsut löytyvät sulkapalloliiton sivuilta.

- Junioreiden luokat pelataan ikäluokittain, jolloin tasoerot voivat olla tämän vuoksi isoja pelaajien välillä. Aluekisoista kannattaa hakea kokemusta, jotta saa hieman käsitystä muidenkin seurojen pelaajien tasosta.

- Ilmoittaudu Tournamentsoftware sivuston Online järjestelmän kautta omatoimisesti. Seuran toimitsija ei voi tehdä Online ilmoittautumista puolestasi, mutta voi lisätä järjestelmään uusia pelaajia "hätätilanteissa". Uusien pelaajien tulisi kuitenkin rekisteröityä lisenssinhankinnan kautta, jonka jälkeen saat oman pelaajanumeron.

- Pelaajanumerosi voit selvittää sulkapalloliiton sivujen pelaajahaulla.

- Ohjeita ilmoittautumiseen ja tournamentsoftwaren käyttäjärekisteröintiin löytyy täältä.

 

Yleistä:

- Kilpailuista julkaistaan aina kilpailukutsu, josta selviää kilpailun lisätiedot.

- Kilpailuissa on paljon luokkia (juniori-ikäluokat, V,A,B,C ja seniori-ikäluokat) ja pelimuotoja (MK/NK = Miesten/Naisten kaksinpeli, MN/NN = Miesten/Naisten nelinpeli, SN=Sekanelinpeli (Mies-/naispari), JK=Junioreiden kaksinpeli (tytöt ja pojat samassa), JN=Junioreiden nelinpeli, PK/TK= Poikien/Tyttöjen kaksinpeli, PN/TN= Poikien/Tyttöjen nelinpeli.

- Joskus luokat saatetaan ilmoittaa englanniksi, jolloin MK=MS (men's singles), MN=MD (Men's doubles), NK=WS (Women's singles), NN =WD(Women's doubles, SN=XD (Mixed doubles), PK=BS (Boys' singles), PN=BD (Boys' Doubles), TK=GS (Girls' singles), TN=GD (Girls' doubles)

- Kovin tasoluokka on V (Valio) ja alin taso on C.

- Monissa kisoissa järjestetään myös Harraste-luokka, josta ei lasketa ranking pisteitä ja se soveltuu kilpailutoimintaa aloitteleville aikuisille ja edistyneemmille junioreille.

- Voit osallistua rankingin mukaiseen tasoluokkaasi ja/tai sitä yhtä ylempään luokkaan.

- Nuorten ikäkausiluokkiin saavat osallistua pelaajat, jotka sinä kalenterivuonna, johon kyseisen kilpailukauden kevätpuoli (1.1.-30.6.) kuuluu, tulevat enintään kyseisen luokkarajan - 19, 17, 15, 13, 11, 9 - ikäisiksi. 

- Seniorien ikäkausiluokkiin - 35, 40, 45 jne. viiden vuoden välein - saavat osallistua pelaajat, jotka sinä kalenterivuonna, jona kyseinen kilpailukausi alkaa, tulevat vähintään kyseisen luokkarajan ikäisiksi.

- Aikataulut ovat suuntaa-antavia koska pelien kestoa ei voi etukäteen tietää. Keskiarvolta ottelut kestävät n.30 min. Joskus aikataulusta ollaan edellä (yleensä aamulla) ja joskus jäljessä (yleensä iltapäivällä).

- Jokaiseen otteluun noudetaan ottelukortti toimitsijapöydältä, johon ottelun erien tulokset kirjataan. Kortti täytyy palauttaa toimitsijapöydälle välittömästi ottelun jälkeen.